Благодаря! Реално ме интересува стажа, защото нямам право на пълно обезщетение така или иначе - преди две години бях съкратена и тогава се записах на борсата, макар и за месец. Доколкото знам, трябва да минат три пълни години, за да имаш право на пълно обезщетение.

Ако в крайна сметка не се запиша, предполагам трябва да внеса осигуровки или?
Здравейте,

Напускам настоящата си работа на 31ви март по взаимно съгласие, но започвам на следващото място чак на 26ти април.

Има ли смисъл да се записвам на борсата, като занимавката не е проблем — по-скоро има ли предимства или недостатъци откъм трудов стаж, обезщетения сега и по-нататък?  :hmmm:

Благодаря предварително!
Здравейте,

Моля за компетентен съвет по отношение на молба за напускане по взаимно съгласие. Заявлението пуснах на 11.03. с молба трудовият ми договор да бъде прекратен, считано от 01.04.2022 г. ЧР обаче ми върнаха отговор, че в договора ми е описано, че имам 30 дни предизвестие.

Това означава ли, че желаната дата за напускане не е осъществима?

Текстът, който използвах е:

С настоящата молба и на основание чл.325, т.1 от КТ, Ви моля за Вашето съгласие за прекратяване на трудовото ми правоотношение, считано от 01.04.2022 г. от заеманата от мен длъжност в *компанията*

В случай, че молбата ми не бъде приета, моля същата да се счита за едномесечно писмено предизвестие по чл.326, ал.1 от КТ
.

Също така, ако се съгласят, какво трябва да фигурира в документите от работодателя, така че да съм спокойна, че всичко е изрядно и няма да ме ощетят?

Благодаря предварително!